Home / Beter worden / Pre- en postoperatieve revalidatie

Pre- en postoperatieve revalidatie


Staat u op de wachtlijst voor een nieuwe schouder, knie, heup of elleboog? Onze therapeuten helpen u om uw belastbaarheid naar een hoger niveau te brengen! Afhankelijk van uw hulpvraag kunnen wij u ook assisteren om uw beweeglijkheid te vergroten, bijvoorbeeld via manuele therapie, of door af te vallen. Hiermee herstelt u optimaal en op een verantwoorde manier na uw ingreep. Bent u al geopereerd en wilt u onder professionele begeleiding revalideren, dan bent u bij Medi Fit Doetinchem ook aan het juiste adres.

Afspraak maken fysio

Preoperatieve therapie via maatwerk aanpak

Gaat u het liefst voorbereid en met een goede basisconditie de operatie in? Wij helpen u graag via maatwerk: afhankelijk van uw conditie en hulpvraag stellen wij een persoonlijk programma voor u samen.

Vervolgens assisteren wij u bijvoorbeeld bij:

  • Voorlichting over de ingreep en tips voor een vlot herstel;
  • Het opbouwen van kracht;
  • Afvallen;
  • Oefenen in het lopen met krukken;
  • Preoperatieve oefeningen voor thuis.

Ook is het goed mogelijk dat u uw stabiliteit, uithoudingsvermogen en kracht gaat verhogen via maatwerk fitness. Tijdens de intake met één van onze therapeuten krijgt u vooraf een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

De lengte van preoperatieve therapie hangt af van uw conditie en situatie. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist voor vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Maak snel een afspraak voor een intake!

 

Postoperatieve revalidatie: verantwoord bewegen

Na de operatie uw conditie weer opbouwen en vertrouwen krijgen in bewegen en sporten? Via de postoperatieve revalidatie krijgt u volop coaching, therapie en adviezen van onze therapeut.

In tegenstelling tot preoperatieve revalidatie die via maatwerk wordt ingevuld, verloopt postoperatieve revalidatie via een vast trainingsprogramma (protocol). Dit betekent dat de oefeningen in grote lijnen hetzelfde zijn bij een knie-, heup- of schouderoperatie. Uiteraard bekijkt uw fysiotherapeut nauwgezet wat u op welk moment binnen uw revalidatie nodig hebt en stemt de therapie daarop af.

De voordelen van postoperatieve revalidatie bij Medi Fit Doetinchem zijn:

  • Variatie in training: u heeft de keus uit veel verschillende apparaten in de fitnessruimte;
  • Meerdere apparaten zijn in te korten/aan te passen en daarmee specifiek af te stemmen op uw trainingsdoel;
  • Voor het inschakelen van extra expertise is ruime deskundigheid binnen het eigen team aanwezig;
  • Uw fysiotherapeut kan snel schakelen met externe specialisten.

Voor eventuele vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering heeft u voor postoperatieve therapie een doorverwijzing nodig van uw behandelend arts.

Specialisten