Bram te Molder

Algemeen fysiotherapeut
MSc Manueel therapeut i.o.

Oorspronkelijk was Bram bouwkundige, wat hem – ondanks zijn fascinatie voor mechanica – onvoldoende energie gaf. Door zijn eigen revalidatie-ervaring werd hem al snel duidelijk dat juist in de fysiotherapie zijn hart ligt, zodat hij van betekenis kan zijn voor een ander. Bram heeft ambitie te over: al in het eerste studiejaar aan de HAN zocht hij meer diepgang en de verbinding met de wetenschap. Zo gaf hij – als student – les in biomechanica en maakte hij in zijn laatste studiejaar deel uit van een onderzoeksteam binnen Radboudumc.

Door zijn sterke interesse in de wervelkolom en de wetenschap heeft hij zijn studieroute steeds zorgvuldig uitgestippeld. Een logische keus was dan ook de Engelstalige minor “Spinal Musculoskeletal Physiotherapy”. Dat Bram studeren echt leuk vindt, blijkt wel uit het feit dat hij summa cum laude afstudeerde als algemeen fysiotherapeut. Momenteel volgt hij de Masteropleiding Manuele Therapie aan SOMT University met de intentie om daarna Klinische Epidemiologie te studeren aan de UvA. Uiteindelijk zou Bram graag promoveren als docent-onderzoeker aan een gerenommeerde universiteit.

Bram kwam bij Medi Fit Doetinchem terecht voor zijn afstudeerstage. In die tijd vielen hem de oprechte belangstelling en professionele vragen van zijn collega’s al op. Bovendien voelde het werken in de Achterhoek als thuiskomen. Reden genoeg voor hem om bij Medi Fit Doetinchem te gaan werken en zich verder te ontwikkelen. Doorlopende rode draad in zijn werk en studie is het continu bijdragen aan de verbetering van patiëntzorg en de vertaalslag maken vanuit de wetenschap naar de praktijk.

Naast algemeen fysiotherapeutische klachten behandelt Bram dagelijks cliënten met wervelkolom gerelateerde klachten aan hoofd, kaak, nek, rug, bekken, armen en benen. Zijn oude vak – mechanica – en zijn fascinatie voor de wervelkolom en het bewegingsapparaat komen hierin uitstekend samen. Na de diagnose past Bram manuele therapie toe en stimuleert hij de zelfredzaamheid van zijn cliënten. Dit doet hij door de diagnose duidelijk uit te leggen en cliënten te overtuigen om specifieke oefeningen te doen of op hun houding te letten. Zodat zij beter of pijnvrij kunnen bewegen, vitaler worden en/of van hun klachten afkomen. Bram werkt hierbij nauw samen met zijn collega’s, bijvoorbeeld met de sportfysiotherapeuten om de sporters van Orion in topvorm te krijgen. Of hij verwijst door naar een van de echografisten voor het maken van een echo in eigen huis. Ook ontrafelt hij graag complexe klachten in samenwerking met een collega, huisarts of specialist.

Na werktijd slurpt Bram nog steeds informatie: hij vindt het oprecht leuk nieuwe kennis uit wetenschappelijke artikelen op te doen. Daarnaast stopt hij zijn tijd in wielrennen en hardlopen en is hij regelmatig te vinden in de natuur. Zijn muzieksmaak komt duidelijk naar voren als drummer van verschillende bands, waar wekelijks blues en rocknummers op het repertoire staan.

Voor meer informatie:

Bram is te bereiken op de volgende dagen:
Di 11.30 – 17.30 | Woe 07.30 -13.30 | Do 12.30 – 20.00
Medi Fit Doetinchem | 0314 362462 | bram@medifitdoetinchem.nl