Home / Beter worden / Echografie

Echografie


Binnen een moderne praktijk passen hoogwaardige onderzoeksmethoden. Wij vinden het belangrijk dat u voor het maken van een echo gewoon in onze praktijk terecht kunt. Via een echo krijgt uw therapeut grondig inzicht in het aangedane gebied: schouder, elleboog, heup, knie, enkel of hiel. Door de toepassing van echografie kunnen wij nauwkeurig vaststellen waar de kern van het probleem zich bevindt en wat het stadium van uw klacht is. Bovendien zetten wij echografie in bij behandelingen als EPTE en shockwave om doeltreffend te behandelen. Overigens dient echografisch onderzoek altijd ter ondersteuning van het behandeltraject en gebruiken wij een echo alleen als dit meerwaarde bij uw blessure of aandoening biedt.

Afspraak maken fysio

Specialisaties in echografie

Iedere echografist/fysiotherapeut van Medi Fit Doetinchem heeft een of meerdere specialisaties in de MSU-echografie, zoals knie, schouder, heup, elleboog en enkel/hiel. Naast grondige kennis hebben zij jarenlange ervaring in het uitvoeren en interpreteren van echografisch onderzoek.

Via de echo krijgt uw fysiotherapeut goed inzicht in mogelijk aanwezige:

  • Kalkafzettingen
  • Spier- of peesscheuringen
  • Slijmbeurzen
  • (Chronische) ontstekingen
  • Degeneratie/veroudering van spieren en pezen
  • Vocht/cystes

Wij maken gebruik van moderne apparatuur, die het onderzoek, de behandeling en verslaglegging optimaliseren. Hierdoor u kunt rekenen op de beste zorg. Indien nodig verwijzen wij u door naar uw huisarts of een specialist.

 

Voordelen van echografie

Uw therapeut beoordeelt via de echo de conditie van gewrichten, spieren, kapsels, banden,  peesmateriaal en/of omliggende weefsels vanuit verschillende scanposities.

Door de aanvullende informatie uit de echo is sneller duidelijk welke behandelmethode het beste aansluit bij uw klacht. Bovendien stijgt de kwaliteit van de behandeling zelf, omdat deze nog nauwkeuriger kan worden toegepast.

 

Wanneer echografie?

Of het maken van een echo noodzakelijk is, hangt af van het type klacht, het stadium waarin deze zich bevindt en uw hulpvraag/verhaal. Dit stellen wij vast na de intake, waarin ook het functionele onderzoek plaatsvindt.

Een andere mogelijkheid is dat één van onze collega’s, die vanuit zijn/haar fysiotherapeutische specialisatie werkt – u intern doorstuurt om een echo te maken, zodat hij/zij de behandeling nog meer kan aanscherpen.

Verder passen wij echografie toe bij shockwave– en EPTE-behandelingen. Hierbij is de echo noodzakelijk om de precieze behandelplek te traceren en eventueel de voortgang van het herstel te beoordelen.

 

Vergoeding echografie

Bent u aanvullend verzekerd dan worden de kosten voor echografie volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Zonder aanvullende verzekering betaalt u het tarief voor een losse behandeling.

Specialisten