Nina Hermans

MSc Musculoskeletaal i.o.
Mulligan concept
Longrevalidatie
Hartrevalidatie
Echografie en Shockwave
Medical taping

Enthousiast en heel flexibel: als er een uurtje extra gewerkt moet worden, is Nina altijd bereid om bij te springen. Met veel plezier werkt ze binnen het hechte en sterke team van Medi Fit Doetinchem, want ze is ervan overtuigd dat je alleen door samenwerking het beste kunt bieden aan cliënten met uiteenlopende hulpvragen.

Na haar opleiding tot fysiotherapeut aan Hogeschool Saxion in Enschede volgde Nina diverse specialisaties. Zo is ze onder meer gespecialiseerd in longfysiotherapie en hartrevalidatie.  Verder rondde ze de cursussen echografie en shockwave af aan het NT-e in Vianen. Daarmee verbreedde Nina haar doelgroep binnen Medi Fit Doetinchem: zij onderzoekt en behandelt sinds die tijd cliënten met achilles-, hielspoor- en elleboogklachten met echografie en shockwave. Deze laatste behandelvorm kan ze prima combineren met de Mulligan-mobilisatietechniek. Vanaf februari 2024 is Nina afgestudeerd aan de Master Musculoskeletaal vanuit het Saxion en mag ze haarzelf manueel therapeut noemen. Juist de variatie in doelgroepen en behandelvormen vindt Nina het aantrekkelijke aan haar werk.

Tijdens haar behandelingen vindt Nina het belangrijk dat haar cliënten het gevoel hebben dat zij aan het juiste adres zijn. Dit hoeft niet per se bij haar te zijn: het is haar kracht om een goed plan te schrijven met daarin de juiste inschatting wie de behandelaar bij de specifieke hulpvraag moet zijn. Omdat ‘eindeloos doorgaan’ met een therapievorm duidelijk niet de bedoeling is, evalueert Nina het behandelplan doorlopend – net als haar collega’s.

Volgens haar collega’s brengt Nina veel gezelligheid in het team. Ze vindt het leuk om met het team op pad te gaan en elkaar juist buiten het werk om goed te leren kennen. In haar vrije tijd is ze graag sportief bezig, na jarenlang te hebben gevolleybald in Hengelo, heeft ze zich nu meer gericht op fitness. Daarnaast is ze altijd te porren voor een gezellig uitje met haar vriendinnen of zussen.

Een optimale dag voor Nina is er eentje die vol en lekker druk is, waarbij verschillende cliënten duidelijke verbeteringen in hun herstel merken. En als er tussentijds toch een half uurtje vrij is, dan speelt Nina graag met haar collega’s een potje tafeltennis in de oefenzaal.

Nina is te bereiken op de volgende dagen:
Ma 8.00-17.00| Di 10.30-21.00| Do 08.00-17.30| Vrij 08.00-17.00
Medi Fit Doetinchem | 0314 362462 | nina@medifitdoetinchem.nl