Home / Fitter worden / Mompower

Mompower

Blijf fit en vitaal tijdens uw zwangerschap of kom weer goed in vorm na de bevalling! Sporten op uw eigen niveau doet u bij Medi Fit Doetinchem onder begeleiding van een ervaren Master bekkenfysiotherapeut. Plezier en uitdaging staan voorop bij Mompower.

Wat houdt Mompower in?

De lessen zijn uitdagend maar aangepast op uw fysieke gesteldheid, conditie en wensen. Bent u een fanatieke sporter of juist helemaal niet sportief? Wij zorgen voor een aangepast programma en een optimaal herstel na de bevalling! 

De lessen duren ongeveer een uur. Er wordt gesport in een gezellige groep van maximaal 12 (aanstaande) moeders. Aan het begin van de lessen wordt begonnen met een warming- up, waarna wordt overgaan op een zeer uiteenlopend oefenprogramma. Van circuittrainingen in de buitenlucht tot een oefensessie in onze fitnesszalen en aangepaste spelvormen. Arm- en beenspieren, buik- en rugspieren en natuurlijk de bekkenbodemmusculatuur; alles komt aan bod. Wist je dat een oefenprogramma zelfs een positieve invloed heeft op je geestelijke gezondheid en de kans op psychische klachten verkleind?  

Voor wie is Mompower geschikt?

De training is bestemd voor iedere zwangere om haar fysieke gesteldheid te trainen. Ook is ‘Mompower’ een uitdagende hersteltraining voor de recent bevallen moeder. Ervaring met sporten is niet per se nodig. U kunt instromen vanaf 12 weken zwangerschap en de groepslessen kunnen – mits de fysieke gesteldheid dit toelaat – tot aan de bevalling worden volgehouden. Na de bevalling kunnen de trainingen na ongeveer 6-8 weken weer worden hervat. Om het maximale resultaat te behalen kan men tot maximaal een jaar na de bevalling deelnemen.  

Voor aanvang van de cursus heeft u een intake, waarin de bekkenfysiotherapeut een goed beeld krijgt van uw algemene fitheid, de zwangerschap en/of bevalling en eventuele fysieke klachten. Hiermee stemt zij de training volledig op uw wensen en belastbaarheid af.

De winst van Mompower

Vrouwen kunnen fysieke klachten tijdens de zwangerschap ontwikkelen. Dit komt onder andere door hormonen die ervoor zorgen dat de ligamentende banden rondom het bekkengewrichtsoepeler worden. Hoewel dit zeer functioneel is om het geboortekanaal te vergroten, zorgt dit ook voor een toename van beweging in ligamenten elders in het lichaam. Dit resulteert niet zelden in rug- en bekkenklachten. Een oefenprogramma reduceert de kans op het ontstaan van deze klachten en versnelt tevens het herstel na de zwangerschap.

Via de training leert u tevens spieren in de bekkenbodem bewust aan te spannen en te ontspannen om klachten als urineverlies te voorkomen en om de bevalling voorspoedig te laten verlopen. Daarnaast is er alle ruimte voor inhoudelijk vragen, even een praatje of juist flink aan de slag; het kan allemaal binnen de lessen.

Wilt u uw conditie en kracht op niveau houden of juist verbeteren na het Mompower-traject , dan is er een mogelijkheid om aansluitend te blijven sporten bij Medi Fit Doetinchem.

Optie: bekkenfysiotherapie

Onze Master bekkenfysiotherapeute, Nienke, staat ingeschreven in het bekkenregister. Ze volgt regelmatig cursussen en blijft haarzelf ontwikkelen, waardoor u altijd verzekerd bent van de beste zorg gebaseerd op de laatste wetenschap. Tevens onderhouden wij nauwe banden met verloskundigen uit het ziekenhuis en de wijk. 

Ontwikkelt u beginnende pijnklachten en lijkt bekkenfysiotherapie noodzakelijk? Dan is aanvullende therapie bij ons in de praktijk snel geregeld. Bij tijdig ingrijpen zijn vaak maar een paar behandelingen nodig om klachten te verhelpen of verminderen. De bekkenfysiotherapeut bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Wanneer zijn de trainingen?

Iedere dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur kunt u terecht voor Mompower.

Tarief Mompower

Voor het volgen van de lessen betaalt u 109,95 per kwartaal. Daarnaast kunt u tegen een gereduceerd tarief onbeperkt gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Voor 165,95 per kwartaal bent u verzekerd van Mompower en onbeperkt gebruik van onze fitnessapparatuur onder begeleiding van ons team van fysiotherapeuten.

Therapeuten