Home / Samen sterker / Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Heeft u overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico? Wilt u gericht en onder professionele begeleiding werken aan een betere conditie en een hogere kwaliteit van leven? Neem deel aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), een tweejarig programma waarmee u uw leefstijl drastisch verbetert. Binnen het GLI-traject werkt uw fysiotherapeut multidisciplinair samen met een diëtiste, leefstijlcoach en buurtsportcoach/beweegmakelaar. Hierdoor krijgt u optimale coaching en brede zorg om verantwoord af te vallen en uzelf een nieuwe, prettige leefstijl eigen te maken.

GLI, voor wie?

GLI is bestemd voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2-diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI > 30). Van belang is dat u sterk gemotiveerd bent om het tweejarige programma te volgen. Om deel te nemen aan het GLI-programma dient u een verwijzing van uw huisarts te hebben.

Het programma

Gedurende twee jaar krijgt u professionele begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach en een fysiotherapeut/oefentherapeut.

Het eerste half jaar is relatief intensief: u maakt een goede startup via de diëtiste en gaat minimaal eenmaal per week sporten. Uw fysiotherapeut helpt u om alle spiergroepen aan te spreken, uw conditie te verbeteren en kracht te ontwikkelen. Tijdens het traject ontdekt u welke sport u leuk vindt: als u met plezier sport, houdt u dit ook langer vol en is het geen ‘taak’ meer. U beweegt in groepsverband, waardoor u andere gemotiveerde deelnemers ontmoet. Deze groepsdynamiek werkt heel stimulerend: we merken in de praktijk dat cliënten elkaar op een ontspannen manier motiveren om fitter te worden. Tussentijds besteedt u zelf tijd aan beweging door zelf te wandelen, zwemmen of fietsen.

Na het 1e half jaar bekijken we samen hoe u uw gezonde leefstijl kunt blijven behouden. Hierbij krijgt u ondersteuning van de leefstijlcoach en de buurtsportcoach. De leefstijlcoach helpt u bij het volhouden van bewegen en gezond eten. Via de buurtsportcoach krijgt u professionele begeleiding in het vinden van bewegingsactiviteiten en sportverenigingen in uw directe omgeving.

Wat bereikt u met GLI?

Via GLI streeft u naar een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl om zo onder andere obesitas en het risico op type 2-diabetes te verminderen. Ook draagt het programma bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. U voelt zich gezonder en vitaler!

Waarom naar Medi Fit Doetinchem voor GLI?

  • Medi Fit Doetinchem is één van de eerste partijen die in Nederland is gestart met GLI, bovendien zijn wij momenteel de enige aanbieder in Doetinchem. Hierdoor en door onze ruime ervaring mogen wij ons preferente aanbieder via de huisartsen uit de regio noemen.
  • Onze intakeochtend is uniek: in één dagdeel ziet u de fysiotherapeut, diëtist, leefstijlcoach en buurtsportcoach. Erna starten we de individuele trajecten en de groepstrainingen bewegen.
  • Vlot en multidisciplinair overleg: tijdens het traject stemmen de therapeuten en coaches uw voortgang af. Tussentijds koppelt de diëtiste terug aan de huisarts.
  • Na afronding van het traject vindt rapportage plaats van alle resultaten en ontvangt u praktische tips en adviezen om fit te blijven.
  • Medi Fit Doetinchem is geregistreerd bij nogslimmer.nl en voldoet daarmee aan alle kwaliteitseisen.
  • Onze vestiging bevindt zich in hartje Doetinchem, is goed bereikbaar via het OV en heeft ruime parkeergelegenheid.

Vergoeding GLI

Vanwege het belang van een gezonde leefstijl, vergoeden (bijna) alle zorgverzekeraars het volledige GLI-traject. De vergoeding wordt uit de basisverzekering betaald en gaat niet van uw eigen risico af. Bel ons voor meer informatie of maak een afspraak met uw huisarts.

Therapeuten

http://medi-fit-doetinchem.nl/teamlid/sven-jansen/