Home / Beter worden / Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie


Heeft u last van arbeidsgerelateerde (pijn)klachten of is de Wet Poortwachter op u (of uw medewerker) van toepassing vanwege tijdelijke uitval? Medi Fit Doetinchem heeft meer dan 15 jaar ervaring in de behandeling en preventie van klachten die samenhangen met werkplek, taak of arbeidsduur. Op een ontspannen en informele manier werken wij samen met u aan het verhogen van uw vitaliteit!

Afspraak maken fysio

Preventieve en curatieve arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie kan preventief worden ingezet om arbeidsgerelateerde klachten en ziekteverzuim te voorkomen. Zijn er al klachten aanwezig, dan helpen wij u of uw medewerker om op een verantwoorde manier terug te keren naar de werkvloer (curatieve insteek).

 

Methode arbeidsfysiotherapie

De arbeidsfysiotherapeut richt zich op klachten die verband houden met het werk van de individuele werknemer. Samen met u werkt hij aan een verantwoorde terugkeer op de werkvloer. Elk traject start met een intake, zodat de arbeidsfysiotherapeut een goed beeld krijgt van uw klachten en wensen. Vervolgens informeert, adviseert en behandelt hij met het doel deze te verminderen of verzuim te voorkomen. Naast fysiotherapie kan de behandeling bestaan uit een (re-integratie) trainingsprogramma, een instructietraining op de werkplek of een werkplekonderzoek. Het resultaat moet zijn dat u optimaal functioneert in uw persoonlijke arbeidssituatie. Tussentijds en na afronding van de therapie vindt regelmatig afstemming met de bedrijfsarts, directeur of HR-manager plaats.

 

Heeft uw bedrijf een Bedrijf Zorg Pakket (BZP), dan kunt u ons – via intermediair BeLife – inschakelen voor diverse trajecten:

 

Korte herstelbegeleiding

Na de intake volgt een maatwerk behandelplan en krijgt u advies over uw inzetbaarheid. U leert op een adequate wijze om te gaan met fysieke klachten in relatie tot uw werk, stimuleert zelf uw herstel en voorkomt verergering van uw klachten. Afhankelijk van de klachten is het mogelijk dat fysiotherapeutische behandeling onderdeel is van dit traject. De korte herstelbegeleiding bestaat uit maximaal 6 individuele sessies.

 

Belastbaarheidstraining

Deze training is gericht op het optimaliseren van uw belastbaarheid. Na de korte herstelbegeleiding volgt u 10 groepstrainingen om te werken aan uw fysieke fitheid.

 

Werkplek onderzoek en -instructietraining

Dit onderzoek bestaat uit een ergonomische inventarisatie van de werkplek en -omgeving (duur: ongeveer 1 à 2 uur). U krijgt advies over uw houding en beweging op de werkplek, zoals het doen van specifieke oefeningen, het tijdig nemen van pauzes en tips voor specifieke bewegingen op en rondom uw werkplek. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om bijvoorbeeld kantoor/bureauwerk of werkzaamheden aan de lopende band. Ook adviseert onze arbeidsfysiotherapeut u vakkundig bij het gebruik van (hoog-laag) bureaus of werkbladen.

 

Quick scan

De quick scan is een preventieve beoordeling van uw werkplek, bedoeld om arbeidsgerelateerde klachten te voorkomen.

 

Maatwerk offerte arbeidsfysiotherapie

Heeft u of uw werkgever geen Bedrijf Zorg Pakket (BZP), dan is een offerte voor een specifieke hulpvraag binnen uw bedrijf natuurlijk ook mogelijk. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met arbeidsfysiotherapeut Laurens Hams, hij helpt u graag verder.

 

Een betere werkplek draagt bij aan vitale medewerkers en vermindert het ziekteverzuim. Maak nu een afspraak!

Specialist