Home / Beter worden / Werkwijze

Werkwijze

Loop niet langer door met pijnklachten, chronische of acute blessures, maar maak een afspraak met een van onze therapeuten.

Vul uw gegevens in of bel: 0314 362462.

Onze secretaresse – die een medische achtergrond heeft – stelt u gerichte vragen aan de telefoon, zodat zij goed kan beoordelen bij welke therapeut u het beste terecht kunt met uw hulpvraag. Wij plannen dan zo snel mogelijk een intake voor u.

Voor behandeling door een fysiotherapeut heeft u doorgaans geen verwijzing van uw huisarts nodig. In sommige gevallen, zoals voor GLI, postoperatieve revalidatie of bij specifieke aandoeningen is wel een verwijzing van de behandelend arts noodzakelijk. Bel 0314 362462 of mail ons gerust voor meer informatie.

Intake

Tijdens de intake vertelt u wat uw klachten zijn en hoe lang u hiervan last heeft. Verder maakt uw therapeut een volledige analyse van uw situatie, uw leefstijl, gewicht, sport en werkzaamheden. Uw fysiotherapeut doet een functieonderzoek en vraagt u naar de behandelmethoden die al zijn toegepast en met welke regelmaat.

Echografie

Of het maken van een echo noodzakelijk is, hangt af van het type klacht, het stadium waarin deze zich bevindt en uw hulpvraag. Stelt uw therapeut tijdens de intake vast dat een echo meerwaarde biedt, dan maakt hij/zij hiervoor een vervolgafspraak met u.

Tijdens het echografisch onderzoek beoordeelt uw therapeut de conditie van het peesmateriaal en omliggende weefsels. Een echo biedt veel meerwaarde omdat goed te zien is wat spieren en pezen onder beweging doen, bovendien zijn eventuele afwijkingen snel vast te stellen.

Onze therapeuten zijn volledig gekwalificeerd in echografie en hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren en interpreteren van echografisch onderzoek.

Behandelplan op maat

Op basis van de intake en analyse formuleert uw fysiotherapeut het maatwerk-behandelplan. Hierbij vinden wij het heel belangrijk dat wij u goed en duidelijk informeren over de gekozen behandelmethodes en de wederzijdse verwachtingen.

U krijgt de fysiotherapeutische behandeling die het beste bij uw klacht en hulpvraag past; onze teamleden vullen elkaar hierbij naadloos aan. Uw therapeut bepaalt de behandelstrategie op basis van zijn of haar ervaring gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten (evidence based practice). Vanzelfsprekend spelen ook uw wensen en voorkeuren een rol bij het bepalen van de juiste behandelmethode.

In veel gevallen krijgt u een combinatie van fysiotherapeutische specialisaties, waaronder oefentherapie. Hiervoor beschikken wij over een grote oefenruimte met veel faciliteiten.

Evaluatie

Tussentijds toetsen we regelmatig de voortgang van uw herstel. Als blijkt dat de behandeling onvoldoende aanslaat, past uw therapeut het behandelplan aan en kiest hij/zij een andere of aanvullende behandelmethode. Aangezien we alle specialisaties onder één dak hebben, is dit voor u extra snel geregeld.

Is verdere assistentie nodig van onze externe partners,  dan hebben wij korte lijnen voor collegiaal overleg. Wij helpen u vlot en professioneel!