Home / Gezond blijven

Gezond blijven

Ondanks een bepaalde aandoening of ziekte zo lang mogelijk zo vitaal mogelijk zijn: dat is ons streven. Binnen ons team heeft elke therapeut zijn of haar eigen specialisatie, denk hierbij aan fysiotherapie bij longaandoeningen, kanker, MS, Parkinson, etalagebenen en hart- en vaatziekten. Voor ouderen bieden wij specifieke trainingen in valpreventie, waarmee valpartijen of de gevolgen daarvan kunnen worden verminderd.

Verhogen basisconditie en meer vitaliteit

Wij helpen u om een zo hoog mogelijke basisconditie te realiseren en uw gevoel van vitaliteit te optimaliseren, binnen de mogelijkheden die er zijn. Onze therapeuten zijn ieder gespecialiseerd om u professioneel te begeleiden. Tevens hebben wij volop contact en afstemming met externe netwerken om onze kennis op een hoog peil te houden.

Doelen bij ‘Gezond blijven’

Via onze specifieke therapieën streven wij ernaar dat u:

  • Beter met uw ziekte of aandoening kunt omgaan;
  • Het maximale uit uzelf haalt;
  • Zich zo gezond mogelijk voelt binnen de mogelijkheden;
  • Zo goed mogelijk blijft functioneren.

Maatwerk therapie

Via de intake stellen wij uw hulpvraag vast en de opties om uw gevoel van vitaliteit te verhogen. We starten het programma via 1-op-1 therapie; na verloop van tijd en afhankelijk van de resultaten heeft u de mogelijkheid om in groepsverband te sporten. Onze teamleden informeren u altijd duidelijk vooraf wat de opzet is van de therapie en wat u van ons mag verwachten. De trainingsmogelijkheden binnen onze praktijk zijn heel divers. Deels zullen we gaan bewegen in de buitenlucht, deels vinden de functionele oefeningen in een van de oefenruimtes plaats. Medi Fit Doetinchem beschikt over legio middelen, zoals badmintonrackets, tafeltennis, matten, pionnen en kegels.

Voordelen van beweegprogramma’s bij Medi Fit Doetinchem

Na de 1-op-1 therapie werken wij er samen met u aan om uw zelfstandigheid en conditie op peil te houden en indien mogelijk te verbeteren. Om dit te bereiken kunt u bij Medi Fit Doetinchem in groepsverband sporten en – indien u dat wenst – ervaringen delen. Wij merken dat bij deze cliënten de herkenning vaak groot is, wat weer een positief effect heeft op hun welbevinden. Tot slot stemmen wij regelmatig de resultaten en bevindingen af met uw specialist. U heeft hier geen omkijken naar, wel zo makkelijk.

De specialisaties waarvoor u bij Medi Fit Doetinchem terecht kunt, zijn: