Alex Drost

Maatschapslid/eigenaar

MSc sportfysiotherapeut
MSU Echografist
COPD en Astma
Shockwavetherapeut
Longrevalidatie
EPTE therapeut

Gestructureerd en een echte teamspeler, dit zijn typeringen die 100% bij Alex passen. Met een masteropleiding in sportfysiotherapie ziet Alex veel sporters in zijn praktijk. Tijdens zijn opleiding had hij al raakvlakken met volleybal en dit is nog steeds heel actueel: Alex is verantwoordelijk voor het kracht- en trainingsbeleid en de fysiotherapeutische verzorging van het 1e heren team van Orion Topvolleybal.

Alex is MSU-echografist met grondige kennis en ervaring op het gebied van hiel- en peesproblematiek. Gecombineerd met shockwave therapie, EPTE, medical taping en andere fysiotherapeutische behandelmethodes biedt Alex fysiotherapeutische zorg over de volle breedte. Zijn analytische blik stelt Alex in staat om chronische klachten te ontleden en deze te vertalen naar een professioneel advies. Juist als hij een moeilijk vraagstuk of slepende klacht kan doorgronden, dan raakt Alex extra enthousiast. Ontdekt hij iets bijzonders op een echo, dan horen de andere teamleden het zeker.

Binnen het team bewaakt hij de kwaliteit onder meer via de vraag welke behandeltrajecten het meest effectief zijn en hoe lang deze bij de diverse hulpvragen moeten zijn. Verder beschouwt hij het team als een krachtige samenwerkingsvorm en stimuleert hij de onderlinge afstemming. Alex legt graag de verbinding tussen mensen en neemt regelmatig initiatief om contacten te leggen met nieuwe externe partijen.

Buiten werktijd maakt hij tijd vrij om twee tot drie keer per week lange afstanden op zijn racefiets te toeren. Bij bladval op de weg is hij op de tennisbaan te vinden. Niet voor een potje ‘hobby-tennis’, maar voor serieuze competitie.

Voor meer informatie: https://www.linkedin.com/in/drostalex/ 

Alex is te bereiken op de volgende dagen:
Ma 07.30-16.00 | Di 07.30-13.00| Woe 08.00-12.30| Do 08.30-18.00| Vrij 10.30-19.45
Medi Fit Doetinchem | 0314 362462 | alex@medifitdoetinchem.nl