Celina Tombergen

Oedeemtherapie en manuele lymfedrainage
Algemeen fysiotherapeut

Door patiënten te helpen met bewegen en herstellen na een blessure of operatie draagt Celina met veel plezier een steentje bij aan de maatschappij. Het geeft haar veel voldoening als ze het verschil kan maken voor een patiënt via verschillende behandelmethoden en door meer inzicht te geven in de werking van het lichaam. Tijdens haar opleiding fysiotherapie aan de HAN koos ze voor de verdiepende minor Sportfysiotherapy and Active Aging (SPAA) om hiermee de algemene casuïstiek uit te breiden met die van sportfysiotherapie. Haar stage bij Medi Fit Doetinchem deed haar liefde voor het vak in het derde studiejaar echt aanwakkeren, vanwege het behandelen van patiënten met mooie doelen, het van betekenis zijn voor de ander en het hoge kennisniveau binnen de praktijk.

Dat het lichaam veel complexer in elkaar steekt dan we allemaal denken is een van de inzichten die Celina opdeed tijdens haar studie. Ook dat er verschillende manieren zijn om een bepaald doel te bereiken. Zo kan het zijn dat een patiënt eerst een paar stappen terug moet doen om weer vooruit te komen. Een traject bij de fysiotherapeut betekent namelijk niet altijd ‘in één stijgende lijn omhoog’.

In de praktijk behandelt Celina algemene klachten, zoals spier- en gewrichtsblessures. Daarnaast kunnen patiënten die revalideren na een knie- of heupoperatie bij haar terecht om het bewegen weer verantwoord op te bouwen, mobieler en sterker te worden. Ook begeleidt ze de GLI-, Buitengewoon Fit en oncologiegroepen in de fitnesszaal. Tijdens de oefentherapie en beweeggroepen coacht ze actief naar optimaal bewegen, dus kijkt ze doorlopend of er nog mogelijkheden zijn om de training aan te scherpen. Om de oncologiepatiënten in de toekomst breder te kunnen behandelen, volgt Celina de opleiding Oedeemfysiotherapie. Daaropvolgend heeft ze plannen voor een masteropleiding in manuele therapie of sportfysiotherapie, vanuit de wens om zichzelf te blijven ontwikkelen en om diepgaander klinisch te redeneren.

Naast haar werk voetbalt Celina als middenvelder in het vrouwen 1 team bij VVG ’25 en houdt ze van wielrennen, fitness en mountainbiken. Om het hoofd leeg te maken maakt tijd vrij voor andere ontspannende hobby’s, zoals wandelen of het lezen van een boek. En zoals dat past bij een enthousiaste professional: ze wisselt thrillers af met boeken over fysiotherapie, want het vakgebied is continu in beweging.

Celina is te bereiken op de volgende dagen:
Ma 08.30-14.00 | Di 11.00-20.00|Woe 11.45-20.00 | Vrij 08.15-12.15
Medi Fit Doetinchem | 0314 362462 | celina@medifitdoetinchem.nl