Sven Jansen

Claudicatio Intermittens

Jong en toch ervaren: Sven studeerde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en rolde na zijn stage in 2015 door naar een vaste functie bij Medi Fit Doetinchem. Hij volgde de specialisatie Claudicatio Intermittens (etalagebenen) en heeft daarnaast de nodige opleiding en cursussen gevolgd rondom sportfysiotherapie. In de praktijk begeleidt hij cliënten die revalideren na een operatie, fitter willen worden of last hebben van etalagebenen. Ook behandelt hij cliënten met acute en chronische blessures en met gezondheidsproblemen die door ouder worden, sport of werk zijn ontstaan.

Tijdens de behandelingen focust Sven op het verhogen van vitaliteit bij zijn cliënten door hen volledig het eigen potentieel te laten benutten. Bijvoorbeeld door cliënten met etalagebenen te leren om op een verantwoorde wijze hun grenzen op te zoeken en daar – gecontroleerd – doorheen te gaan. Hierdoor krijgen zij een beter gevoel over zichzelf, worden fitter en sterker, leren anders omgaan met de klachten die zij ervaren en kunnen de situatie beter accepteren. Of bij sportfysiotherapie: als cliënten – verantwoord – net over de grenzen van hun kunnen gaan en daarmee hun vitaliteit verhogen.

Volgens Sven kun je uit veel dingen voldoening halen om een mooie dag voor jezelf te creëren. Voor hem is dit bijvoorbeeld het geval als hij enthousiaste reacties krijgt na positieve fysieke of mentale veranderingen bij een cliënt. Of bij een complex gezondheidsprobleem, waarbij hij nog verder de diepte in moet duiken. Een mooie dag is er ook eentje waarop hij prettig contact heeft met cliënten en dit om kan zetten in goede energie voor de gerichte training/revalidatie in de fitnessruimte. Daarnaast als hij kan meedenken met de praktijkvoering en stappen mag ondernemen om hiermee aan de slag te gaan, zoals het opzetten van nieuwe acquisities.

De keus voor sportfysiotherapie is een logische, want Sven is sportfanaat. Op het water, in het bos, op het gras of in de sneeuw: hij zoekt altijd iets om zijn energie en beweeglijkheid in kwijt te kunnen. Het plezier dat hij krijgt door te sporten, wil hij anderen ook laten ervaren. Thuis kookt Sven graag, waarbij hij wel ziet wat een culinair experiment hem brengt. Een weekendje weg of verre reizen maken zijn favoriete tijdsbestedingen, maar Sven kan net zo goed genieten van ‘simpel’ op een terrasje zitten.

Sven is te bereiken op de volgende dagen:
Ma 08.30-19.00|Di 08.30-17.00| Woe 08.30-21.00| Do 08.30-17.00
Medi fit Doetinchem | 0314 362462 | sven@medifitdoetinchem.nl