Twan Kraan

Anderen helpen met bewegen om alles eruit halen wat erin zit: tijdens zijn opleiding Sport en bewegen aan het Graafschap College wist Twan dat hier zijn toekomst zou liggen. Hij volgde veel deelopleidingen tijdens zijn studie, zodat hij inmiddels de papieren op zak heeft voor Fitnesstrainer A en het zwem ABC. Voeg daar ruime werkervaring als als personal trainer en zweminstructeur aan toe en je weet dat je bij Twan in goede handen bent voor maatwerktrainingen om sterker en fitter te worden. Plezier, variatie en doelgerichtheid staan daarbij voorop.

De sportschoolwereld, waarin hij 1-op-1 trainingen geeft en groepen begeleidt met bewegen, ligt hem het beste, omdat hij dan met mensen werkt en helpt bij het bereiken van persoonlijke doelstellingen. Hierbij stimuleert Twan anderen om regelmatig te trainen en dit ook op te lange termijn vol te kunnen houden. Daarbij vindt hij het belangrijk dat elke deelnemer tevreden is, zich op zijn/haar gemak voelt en de training echt leuk en uitdagend vindt. Wat Twan kenmerkt is dat hij vol voor de ander gaat in het bereiken van doelen en in staat is om hem/haar over het dooie punt heen te trekken. Van nature is Twan leergierig: weet hij iets niet of wil hij een training aanscherpen, dan duikt hij daarvoor de boeken in of hij vraagt het team van fysiotherapeuten. Ook kan hij goed met mensen omgaan en maakt makkelijk een praatje. Of iemand nu praat over de leuke of minder leuke kanten van het leven: het interesseert hem allemaal.

Via praktijkeigenaar Jasper Geerts kwam Twan bij Medi Fit Doetinchem terecht. Twan voetbalt bij het 1e van de Ulftse boys, waar Jasper fysiotherapeut is. Samen werken ze aan het verder uitbouwen van de personal training tak, fitness en de GLI-groepen. In zijn functie als personal trainer helpt Twan anderen om fitter te worden, kracht op te bouwen, af te vallen en/of bij het soepel houden van gewrichten en spieren. Iedereen is welkom om het beste uit zichzelf te halen: zowel cliënten die klaar zijn met fysiotherapie als mensen die gewoon lekker willen sporten en/of 1 op 1 willen trainen.

Het team van Medi Fit Doetinchem ervaart hij als behulpzaam, kundig en open. Ook al is Twan de enige fitness/personal trainer, er is samenhang binnen het team en iedereen werkt aan hetzelfde doel: anderen helpen met hun gezondheid en vitaliteit. Door de nauwe samenwerking met de therapeuten kijkt hij nu op een andere manier naar bewegen. De fysiotherapeuten zijn bijvoorbeeld gericht op wat er nog kan op het gebied van bewegen, terwijl de ‘traditionele’ sportwereld meer kijkt naar de precieze uitvoering van de oefening.

Vrije tijd had Twan nauwelijks toen hij nog zes dagen per week werkte. Nu hij drie dagen bij Medi Fit Doetinchem combineert met twee dagen als personal- en zwemtrainer in Lobith, is er een weekenddag bij gekomen. Die tijd is er voor een feestje of om met zijn vriendin op pad te gaan. En natuurlijk gaat het voetballen bij de Ulftse boys als linksbuiten ook volop door. Wat hem verder typeert: Twan is best een vrolijk type, maar laat hem in de ochtend heel even opstarten om op stoom te komen. Tot slot is hij heel goed in het onthouden van namen: hij kent namen van alle 200 leerlingen die zwemles bij hem volgen.

 

Twan is te bereiken op de volgende dagen:
Ma 11.00 – 19.30 | Di 12.00 – 18.00 | Do 12.00 – 18.00
Medi Fit Doetinchem | 0314 362462