Home / Beter worden / MDT McKenzie

MDT McKenzie


Last van uw nek of rug, eventueel met uitstralingsklachten? Mogelijk dat uw therapeut kiest voor behandeling via MDT McKenzie (Mechanical Diagnosis and Treatment volgens McKenzie). Deze specialisatie levert snel goede resultaten en kan in combinatie met andere behandelvormen worden toegepast.

Afspraak maken fysio

Wat is MDT McKenzie?

Fysiotherapeut Robin McKenzie ontdekte dat bepaalde bewegingen en houdingen pijnklachten doen verdwijnen en optimaal bewegen kunnen realiseren. MDT McKenzie bevordert de mogelijkheden van het lichaam om zichzelf te genezen zonder medicatie of een operatie en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

 

Intake en onderzoek

Binnen Medi Fit Doetinchem begint elk behandeltraject met een intake en functioneel onderzoek. De fysiotherapeut vraagt u om specifieke bewegingen herhaaldelijk uit te voeren. Afhankelijk van de verandering in symptomen en beweeglijkheid stelt uw therapeut vast of MDT McKenzie passend is. Ook is het mogelijk dat een van onze fysiotherapeuten u vanuit een andere specialisatie intern doorverwijst voor MDT McKenzie.

 

MDT McKenzie – de behandeling

Het uitvoeren van herhaaldelijke bewegingen, het aannemen van bepaalde houdingen en het monitoren van de reactie van het lichaam daarop is bij MDT McKenzie cruciaal. Hierdoor brengt u de uitstralingsklachten meer naar het centrale punt in de wervelkolom. Een ander kenmerk van MDT McKenzie is het stimuleren van uw zelfredzaamheid. U leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen – zoals het frequent opstrekken van uw rug – om uw herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Daarnaast besteedt uw therapeut veel aandacht aan uw houdingen en bewegingen tijdens uw dagelijks leven. Eventueel vult zij de MDT McKenzie-therapie aan met manuele therapie en/of mobilisaties.

 

Motivatie door eigen invloed

Juist omdat u snel merkt dat met de bewegingen goede resultaten behaalt, raakt u gemotiveerd om de oefeningen ook zelf uit te voeren. Uw therapeut helpt u met het goed uitvoeren van de oefeningen en geeft u tips en advies om deze ook thuis uit te voeren. Omdat u leert hoe u uw huidige pijnklacht zelf kunt behandelen, minimaliseert u het risico van een terugval. U herkent terugkerende symptomen waardoor u op een veilige en effectieve manier de controle neemt over uw behandeling. Wilt u een extra motiverend steuntje in de rug, dan kunt u ook trainen en fitnessen binnen onze praktijk.

Specialist