Susanne Niezen

Oedeemtherapie en manuele lymfedrainage i.o.
Dry Needling
Ms-netwerk
Medical taping

Kenmerkend voor Susannes loopbaan is de continue ontwikkeling in de breedte. Als onderdeel van haar opleiding algemene fysiotherapie aan Hogeschool Saxion volgde ze haar minor aan de universiteit van Lahti, Finland. Daar verstevigde ze haar brede basis als fysiotherapeut door hoogwaardige kennis vanuit Nederland te combineren met nieuwe vaardigheden. Daarnaast volgde ze de modules Dry needling en Medical taping. Om cliënten met Parkinson en MS goed te kunnen begeleiden, is ze aangesloten bij het MS-netwerk. In de toekomst wil Susanne een masteropleiding oncologie volgen om het ziektebeeld bij kankerpatiënten nog beter te doorgronden en vanuit verschillende invalshoeken bij te dragen aan een zo hoog mogelijke vitaliteit.

Susanne werkte eerder bij Medi Fit Doetinchem en is met veel plezier – gezien de brede vraagstukken en de prettige sfeer – terug. Cliënten met chronische, neurologische of oncologische klachten helpt ze te werken naar hun optimale zelf. Ook behandelt ze cliënten met nek/schouderspanning en sporters met knieklachten. Daarbij ziet ze therapieën als dry needling en medical taping als een duwtje in de goede richting en het begin van het herstel, wat in combinatie met de behandeling ‘aan de tafel’ en oefentherapie de kern van een probleem aanpakt.  Waar ze erg blij van wordt, is de combinatie van deze een-op-een-behandelingen met het begeleiden van cliënten binnen het GLI-programma en de Parkinson-groepstraining.

Sinds haar minor bekijkt Susanne het vak fysiotherapie met een creatievere blik. Van nature is Susanne sociaal en mensgericht; de omgang met de wat stugge Finnen bevestigde voor haar dat er altijd iets positiefs uit klantcontact valt te halen. Belangrijk, want bij pijnklachten spelen vaak onderliggende factoren die alleen bij wederzijds vertrouwen aan de oppervlakte komen. Ze is een echte teamspeler en is dan ook heel content met de kennisuitwisseling en ruimte voor humor binnen het team.

Wekelijks is Susanne op de tribunes te vinden bij De Graafschap en voetbalt ze op het middenveld bij DZC’68. Verder is ze een liefhebber van het goede leven: ze gaat graag uit eten, doet graag leuke dingen met vrienden en ontdekt het liefst nieuwe culturen. Op haar scratchmap vinkte ze al veel landen af; Canada, Australië en diverse landen in Afrika staan nog op haar verlanglijstje. En ondanks dat Lapland in het al ingekleurde Finland ligt, ziet Susanne zichzelf daar zeker nog eens van de overweldigende natuur genieten.

Voor meer informatie:

Susanne is te bereiken op de volgende dagen:
Di 10.30-21.00 | Woe 08.00-18.30 | Do 08.00-14.00 | Vrij 8.00-16.00
Medi Fit Doetinchem | 0314 362462 | susanne@medifitdoetinchem.nl