Cas Willemsen

Manuele therapie Marsman
Dry Needling
ParkinsonNet

Na diverse omzwervingen in Duitsland en Nederland werkt Cas inmiddels ruim 4 jaar bij Medi Fit Doetinchem. Zijn basisopleiding tot fysiotherapeut rondde hij af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Aanvullend breidde hij zijn kennis en vaardigheden onder meer uit met de specialisaties manuele therapie Marsman, dry needling en Fysiotherapie bij Parkinsonpatiënten.

In de dagelijkse praktijk ziet Cas veel cliënten met hulpvragen vanuit een neurologische achtergrond. Zo behandelt hij Parkinsonpatiënten met complexe hulpvragen. Daarnaast behandelt hij cliënten met rug-, nek- en schouderklachten en complexe hoofdpijnklachten. Zo ziet hij cliënten met draaiduizeligheidsklachten, waarbij hij de effectieve Epley-manoeuvre toe kan passen.

Regelmatig behandelt hij cliënten met chronische klachten, bij wie de kwaliteit van leven soms minimaal is. Hij vindt het een grote uitdaging – en het levert hem veel energie op – als hij samen met deze cliënten toch het maximale uit de situatie weet te halen via rustige en doordachte therapie en oefeningen. Aan de basis hiervan ligt vertrouwen. Bovendien probeert hij de leefsituatie te optimaliseren door het belang van regelmatig oefenen in te laten zien. Hierbij ligt de focus op zelfredzaamheid en het probleemoplossend vermogen van de cliënt zelf.

Als teamlid is Cas een echte hands-on collega. Zet hem liever niet een paar uur achter zijn pc, maar laat hem zaken aanpakken en lekker actief bezig zijn met cliënten in de behandelruimte. Hij noemt zichzelf ‘een oude rot in het vak’ binnen het team en kan onderwerpen regelmatig met wat droge humor benaderen, een eigenschap die veel Parkinsonpatiënten overigens met hem gemeen hebben.

Om zijn hoofd leeg te maken wandelt Cas veel met zijn twee honden of stapt hij op de fiets. Ook duikt hij graag de geschiedenis in van de plekken die hij bezoekt. Zijn kinderen brengt hij weleens tot wanhoop na het zoeken van haaientanden in Cadzand, als hij tot in detail wil uitpluizen welke tand bij welke haai hoort. En het lezen van een boek, dat doet Cas wel in de winter.

Voor meer informatie:

Cas is te bereiken op de volgende dagen:
Ma 08.00-18.00| Di 07.30-16.00| Do 12.30-21.00| Vrij 08.00-17.00
Medi fit Doetinchem | 0314 362462 | cas@medifitdoetinchem.nl